Administracja | Pora roku | Pogoda/Temperatura | Nawigacja |
---|---|---|---|
Nie wiedziałam, gdzie to upchnąć, więc jest w userach.
Tworzę temat, ponieważ kiedyś Swahili mówiła, że miałaby ochotę wprowadzić drugą postać, lecz w regulaminie napisane jest, że można tylko jedną sama regulamin pisała, ale nie ważne.
Przepraszam za mój zapłon i że dodaję to dopiero teraz, ale myślałam nad tym (poza tym szkoła, wycieczka, próbne sprawdziany blah blah blah).
Nie ma neutralnych głosów. Albo tak albo nie. Ja w sumie mogłabym się zgodzić na posiadanie drugiej postaci przez jednego użytkownika (ewentualnie posiadanie dwóch kont - każde z jedną postacią [lecz to odpada, bo w regulaminie zakazane jest posiadanie multikont]), chociaż nie wiem, co na to inni.
Jeśli już wprowadzi się drugą postać to na pewno tylko za zgodą administratora lub moderatora (w obu przypadkach należy się skonsultować z resztą ekipy i omówić sprawę drugiej postaci dla danego użytkownika).
Więcej głosów na tak - druga postać zostanie wprowadzona.
Więcej głosów na nie - nadal będzie możliwe posiadanie tylko i wyłącznie jednej postaci.
Z góry przepraszam za post, jeżeli jest wyczerpujący i tylko popatrzyliście na sam koniec, by tego wszystkiego nie musieć czytać. Jednak proszę o głosowanie w sondzie.
Proszę nie zaznaczać "Pusty głos" żeby zobaczyć, jakie są wyniki. Zagłosuj albo TAK albo NIE.
Byłabym też szczęśliwa gdybyście uzasadnili swój wybór.
Ja jestem na tak jakby co...
Raczej to mogłoby być tak, że ta druga postać byłaby takim jakby "towarzyszem" do pierwszej, takiej "głównej" postaci. No i za tą drugą postać odpowiadałaby albo pochylona kreska, albo kolor inny niż od koloru adminów/modów.
Uważam, że druga postać jest dość dobrym pomysłem. Dzięki temu można by rozwinąć fabułę. Oczywiście trzeba by wprowadzić pewne ograniczenia, dotyczące drugich postaci, ale to już sprawy techniczne, które uzgodni się potem.
Ogólnie jestem na TAK.
Ostatnio edytowany przez Luos (2015-01-21 17:53:43)
Daj deli dol daj doli del
Choćbyś się ukrył nie ujdziesz jej
Everything that kills me makes me feel alive
"Proponuję rozszarpać go na strzępy, wypruć flaki, a futro porozrzucać po całym lesie."
Myślę, że jest to dobry pomysł. Tak, wiem, że to ja pisałam regulamin, ale ludzie zmieniają zdania, czyż nie? c:
Jestem na tak. Mogłoby to znacząco urozmaicić fabułę.
A co do pisania obiema postaciami, można wprowadzić do regulaminu punkt mówiący o sposobie pisania. Można by na przykład oddzielać tekst o jednej postaci od tekstu o drugiej postaci
---------------------------------------
albo
Przeważnie ludzie mają kilka postaci, żeby mieć małą odmianę: np ktoś ma wojownika, ale i też chcę pograć kimś spokojniejszym to robią kleryka. Albo ktoś jest znudzony ciągłym graniem osoby spokojnej, ale nie chcę zabijać swojej postaci może zrobić drugą, gdzie może grać agresywnie i na odwrót. Jest balans jakby.
Ja oczywiście jestem na tak.
Myślę, że można by zmienić ciut regulamin, i zezwolić na JEDNO mutikonto. Oczywiście będzie trzeba dbać o oba konta, i regularnie je sprawdzać i odświeżać. Takie jest moje zdanie. I jeszcze zamiast uśmiercać swoją obecną postać, można by mieć dwie, obie tak samo satysfakcjonujące. Ale niech się dzieje wola adminów.
Początkujący
Sam pomysł jest całkiem niezły, ale myślę, że wprowadziłby za dużo spamu. Na razie jestem na nie, ale zobaczymy jak to się potoczy.
Ograniczenia będą, jak najbardziej.
Moyo, to raczej nie, bo i bez tego można by stworzyć towarzysza, którym nie będzie się dużo pisało. Ogólnie druga postać może być taka, jak ta pierwsza, ale nie może być spokrewniona lub znać drugiej postaci użytkownika.
Aevara, drugie konta odpadają, bo zaraz zacznie się chaos z kontami. Mogę pozwolić na dwie postacie na jednym koncie, ale dwa konta już nie.
Popieram. Druga postać mogłaby być jakoś spokrewniona z pierwszą, ale jak kto woli. Może być siostra, przyjaciel, albo ktoś obcy. Każdy by wybierał, no i byłyby jakieś tam ograniczenia.
Czyli jak na Dragon Life. Spoko.
//Pisz dłuższe posty. ~ Yith.
Ostatnio edytowany przez Yithis (2015-01-21 18:09:03)
Pisałam, że NIE może być spokrewniona z drugą postacią ani jej znać. Jak już to będzie to całkiem obca istota dla poprzedniej postaci. Jakoś nie pasuje mi granie całą rodziną postaci na jednym forum. :T
No, chyba tak...
Ja na razie nie wiem, czy tak, czy nie. Zobaczymy, czy w ogóle to będzie możliwe.
Spoiler:
Pokaż
Radzę to przeczytać, kto nie był na CB w momencie, kiedy o tym rozmawialiśmy. Znajdują się informacje takie jak "kiedy mogę uśmiercić postać?".
Popieram Swahili. Można tak zrobić. Od razu napiszę dla tych, co nie chcą tego czytać:
Chodzi o to, że jak się ma 2 postać to jak się ją uśmierci to nie można robić tej 2 postaci, zostaje jedna. A potem można mieć tylko jedną postać i można ją uśmiercić max. 3 razy.
To tyle (chyba).